Lurer du på hva VegMe er, hva det inneholder og hvor det faktisk kommer fra? Finn svar på dette og flere vanlige spørsmål om VegMe nedenfor. Om du ikke finner svaret du leter etter, er det bare å ta kontakt med oss.

Hvor kan man få kjøpt VegMe?

VegMes produkter selges i Meny og i utvalgte Kiwi- og Sparbutikker. Hvis produktene skulle være utsolgt, eller butikken ikke fører produktene, går det alltids an å spørre i butikken om de kan bestille produktene til deg.

Hva er VegMe?

VegMe er produkter laget av soyaprotein der bønnene er hentet fra kontrollerte dyrkingsområder i Europa, med fullstendig sporbar leveransekjede. Konsistensen kan minne om kylling og annet kjøtt. VegMe egner seg for veganere, vegetarianere, fleksitarianere og kjøttelskere som ønsker å spise både godt og miljøvennlig.

Er VegMe vegansk?

Ja, alle VegMes produkter er veganske.

Hvordan fremstilles VegMe?

Proteinet fremstilles av soyabønner som er hentet utelukkende fra dyrkingsområder i Europa, og tilberedes med våre egenutviklede metoder og smakstilsetninger.

Hva inneholder VegMe?

VegMe inneholder soyaprotein dyrket i Europa, vann og egenutviklet smakstilsetning som er presset inn i proteinet. Soyaproteinproduktene inneholder svensk kaldrøkt vann og svensk kaldrøkt rapsolje.

Lages VegMes sortiment i Sverige, eller er det importert?

Soyaprotein, som er grunnråvaren, importeres fra utvalgte leverandører i Europa og bearbeides med unike metoder og smakstilsetninger i Sverige. VegMes produkter lages på en fabrikk i Lindesberg i Sverige.

Hvor kommer soyaen som er brukt i produktene fra?

Soyaproteinet kommer fra kontrollerte og nøye utvalgte dyrkingsområder i Europa. Alle soyabønnene kan spores hele veien tilbake til åkeren, og vi velger dyrkingsområder så nærme Sverige som mulig.

Inneholder VegMes produkter gluten?

Nei, ingen av produktene våre inneholder gluten.

Har alle produktene røyksmak?

Nei, smaken av proteinet er ikke røykaktig. Røyksmaken nøytraliserer heller bismaken som kan komme fra soya.

Hva inneholder VegMes sauser?

Sausene våre er basert på svensk rapsolje og soyamelk, og er kjent for sin kremete og myke konsistens. De er dessuten helt fri for både egg, melk, konserveringsmidler og sitronsyre.

Hvem eier VegMe?

VegMe eies 50 prosent av Gastranova AB og 50 prosent av BAMA Gruppen AS.

Hvordan redder man planeten ved å spise VegMe-produkter?

Denne planeten er det eneste hjemmet vårt, og vi har et felles ansvar for å ikke tømme den for ressurser. Det er mye vi kan gjøre for å leve mer bærekraftig, og en av de store tingene vi kan gjøre er å endre matvanene våre. På blant annet Naturvernforbundets hjemmeside kan du lese mer om hvordan du kan være med på å redde verden gjennom å spise vegetarisk.