VegMes historie

I 2014 startet den innovative familien Schönemyr reisen mot det VegMe som vi kjenner til i dag. De utviklet VegMe fullt innstilt på å få flere til å oppdage fordelene med vegetariske proteiner.

Alt startet med familiens kaldrøkte smør som de solgte i liten skala til Grand Hôtel og Mathias Dahlgren, Sveriges verdensmester i gastronomi. Men så en januardag var det en storm på Ingarö som gjorde at den vanligvis enkle prosessen med å kaldrøyke ikke fungerte som den skulle. På grunn av stormen gikk ikke røyken dit de ønsket, og da fikk de øye på en gammel kompressor som stod på tomten og som hadde stått ubrukt i flere år. Siden nødvendighet er oppfinnelsens mor, valgte de å bruke kompressoren – de lot kompressoren suge inn røyken og deretter bli blåst ut i plastspann med smøret.

Denne metoden for å kaldrøyke smør ble tatt med videre og testet på både vann og rapsolje – med hell. Dette fikk navnet Äkta Rök® og er en unik smakstilsetningsmetode med kaldrøkt svensk vann og kaldrøkt svensk rapsolje. Senere ble dette en naturlig ingrediens i jakten på den ettertraktede umami-smaken. Vegetarmat skal være smaksrik og enkel å tilberede for å gjøre det lettere for flere å vege vegetarisk, og på den måten bidra til en mer bærekraftig verden.

Familien bak VegMe

Gründerne bak VegMe er familien Schönemyr. Hele familien har lang erfaring innen restaurantbransjen og står bak de banebrytende metodene som anvendes ved fremstilling, smaksetting og produksjon av VegMes produkter.